Mihoen met paniki-kip en koriander

mihoen_paniki_kip (4K)

  • 1 pak mihoen
  • 400 g kipfilet
  • 2 rode paprika's
  • 1 spitskool
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ayam paniki
  • 3 eet. fijngehakte koriander

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
Was en snijd de spitskool in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipfilet 5 minuten.
Voeg de paprika en de spitskool toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de boemboe en 1 dl water toe en laat het gerecht 3 minuten pruttelen.
Schep de mihoen en de koriander erdoor en warm goed door.
Schep de pittige mihoen in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door vleesreepjes en de spitskool door Chinese kool of paksoi.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, seroendeng, ketjap en/of sojasaus, sambal, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug