Thaise aardappelcurry

thaise_aardappelcurry (2K)

  • 4 grote, bloemige aardappelen
  • 200 g pompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 1 eetl. rode currypasta
  • 35 cl kokosmelk
  • 1 bussel koriander
  • peper & zout

Snipper de ui en look en snijd de aardappelen en alle andere groenten in stukjes van ongeveer 2 cm.
Verhit de zonnebloemolie en wok de groenten.
Voeg de currypasta toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Wanneer de groenten zacht worden (na een tiental minuten) voeg je de kokosmelk toe.
Laat nog enkele minuten sudderen.
Voeg de versnipperde koriander toe net voor je de curry van het vuur haalt.

Tip
Dit is een vegetarisch gerecht, maar natuurlijk kan je samen met de groenten stukjes kip wokken.

Bron: Patapas

Terug