Babi panggang met shiitakes en gember

babi (4K)

  • 300 g gestoomde witte rijst
  • 600 g dikke magere speklapjes
  • 1 bakje (100 g) shiitakes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje (ca. 15 cm) gember
  • wokolie
  • 400 g gesneden preiringen
  • 1 pot Conimex Roerbaksaus Babi Pangang

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met een scheutje ketjap asin of wat zout) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de speklapjes in brede reepjes.
Maak de shiitakes schoon en halveer ze.
Pel en snijd de knoflook in smalle plakjes.
Schil de gember en snijd in smalle reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de speklapreepjes in ca. 8 minuten gaar en krokant.
(Giet eventueel het overtollige vet af.)
Voeg de knoflook, de gember, de preiringen en de shiitakes toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Schep de roerbaksaus erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
Schep de gewokte babi panggang en de warme rijst in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de shiitakes door (gemengde) champignons, voeg met de roerbaksaus een scheutje gembersiroop toe.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, seroendeng, ketjap en/of sojasaus, sambal, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug