Babi Paksoi

  • 400 g varkensfilet of
    hamlappen of kalfsfricandeau of lamsbout
  • 100 g ontbijtspek of bacon
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui of 3 bosuitjes
  • 200 g paksoi
  • 100 g taugé
  • 2 Spaanse rode pepers of een theel. sambal
  • 2 eetl. soja-olie
  • 2 eetl. ketjap
  • 2 eetl. rijstwijn
  • bouillonpoeder of zout naar smaak

Snijd het vlees en de ontbijtspek in reepjes van een halve cm dik en 5 cm lang.
Doe dit ook met de ui, paprika en de paksoi.
Verhit de olie in een wok of wadjan en fruit hierin de ui, het spek, de Spaanse pepers of sambal en de paprika.
Voeg hierna de reepjes vlees toe en bak deze 5 min. mee.
Doe de rijstwijn en de katjap erbij, roer het goed door en voeg dan de taugé en de paksoi toe.
Laat dit alles goed warm worden in 5 min.
Voeg naar smaak de bouillon of zout toe.
Lekker met gekookte rijst en een glas rijstwijn.

Martin

Terug