Thaise nasi met biefstuk en rode ui

  • 400 g pandan rijst
  • 400 g biefstuk
  • 1 pakje Conimex Mix voor Thaise nasi
  • wokolie
  • 4 rode uien
  • 2 limoenen

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Snijd de biefstuk in reepjes.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en de biefstuk.
Pel en snijd de uien in kleine partjes.
Rasp de schil van 1 limoen en pers uit.
Snijd de andere limoen in 4 partjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de biefstukreepjes en de partjes ui ca. 3 minuten.
Schep de kruidenmix (uit het pakje), de limoenrasp en het limoensap erdoor en roerbak deze 1 minuut mee.
Schep dan de rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen en geef er een partje limoen bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de biefstuk door 250 g gekookte gepelde garnalen.
Roerbak de garnalen niet mee maar voeg ze tegelijk met de rijst toe.
Bestrooi de nasi met reepjes (Thaise)basilicum of munt.

Op tafel
Zet gebakken uitjes, sambal, sojasaus, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er kort geroerbakte groenten (zoals (Shanghai) paksoi of Chinese kool) bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Bron: Conimex

Terug