Noedels met groenten en lamsvlees

noedel (17K)

  • ½ pak (125 g) woknoedels
  • wokolie
  • 400 g groenten (bijv: jonge spinazie, worteltjes, peultjes en/of lente-uitjes)

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Was en snijd de groenten in kleine stukjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de blokjes lamsvlees 5 minuten.
Schep de groenten (wat het langst duurt om gaar te worden gaat het eerst in de wok, dus eerst de worteltjes, dan de peultjes en de lente-ui en als laatste de spinazie) erdoor en roerbak tot alle groenten beetgaar zijn.
Schep de afgekoelde noedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 5 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de gewokte noedels met Sweet & Sour groenten in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang het lamsvlees door in reepjes gesneden kipfilet of roerbakvleesreepjes.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug