Sajoer met broccoli en tomaat en Balinese vleesreepjes

sajoer_broccoli (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 2 uien
  • 5 tomaten
  • wokolie
  • 400 g broccoliroosjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe Sajoer Groenten
  • 400 g vleesreepjes
  • 1 theel. djintan
  • 2 theel. sambal badjak
  • 3 eetl. ketjap manis

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snijd de uien in reepjes.
Snijd 2 tomaten in kleine stukjes en de andere tomaten in partjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoliroosjes en de helft van de uienreepjes 3 minuten.
Voeg de boemboe en 2 dl water toe.
Goed mengen en op een laag vuur 5 minuten laten pruttelen.
Schep de partjes tomaat erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de vleesreepjes met de rest van de uien 3 minuten.
Voeg de djintan en de sambal toe en roerbak nog 1 minuut.
Roerbak de stukjes tomaat 5 minuten mee.
Roer de ketjap erdoor en warm alles nog 1 minuut door.
Verdeel de rijst over 4 grote borden en schep de groenten en het vlees erop.

Op tafel
Geef er voor een lekker kruidig knappertje kroepoek Bali bij

Lekker anders kan ook
Voeg met de kroepoek Bali ook een snufje kaneel en een snufje kerrie djawa aan het vlees toe.

Bron: Conimex

Terug