Currykokos-woknoedels met vis en pikante worteltjes

curry_kokoswoknoedels (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • wokolie
  • 300 g kleine geschrapte worteltjes
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 6 lente-uitjes
  • 200 g stevige visfilet (bijv. zalm of pangasiusfilet)
  • 1 zakje (kant-en-klare) woknoedels
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Kip Curry Kokos
  • 2 eetl. fijngehakte koriander

Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de worteltjes 2 minuten.
Voeg de sambal, de gembersiroop en een half kopje water toe.
Aan de kook laten komen en 6 - 8 minuten zachtjes laten koken (hoe langer hoe zachter de worteltjes).
Snijd de lente-uitjes in de lengte in smalle repen.
Snijd de vis in kleine stukjes.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de lente-uitjes 1 minuut.
Roerbak de stukjes vis 3 minuten mee.
Schep de noedels en de woksaus erdoor en verwarm alles 3 minuten.
Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep de worteltjes ernaast.
Bestrooi met koriander.

Op tafel
Geef er lekker krokante gebakken uitjes

Lekker anders kan ook
Het is lekker om met de gembersiroop ook een scheutje kecap manis aan de worteltjes toe te voegen.
Je kunt de koriander vervangen door peterselie, basilicum of munt.

Bron: Conimex

Terug