Gewokt teriyakigehakt met tomaat en lente-uitjes en peterseliewokrijst

teriyakigehakt_tomaat (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 bosje lente-uitjes
  • wokolie
  • 250 g rundergehakt
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Teriyaki Honing
  • 1 zakje White Long Grain wokrijst
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak het gehakt 3 minuten.
Voeg de kerstomaatjes toe en roerbak ze 2 min. mee.
Voeg de lente-uitjes toe, wok nog 2 minuten.
Roer ¾ van de Conimex Woksaus Teriyaki Honing erdoor en laat het nog 2 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de White Long Grain wokrijst 2 minuten.
Voeg de rest van de Conimex Woksaus Teriyaki Honing en de peterselie toe en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel de rijst over 2 kommen of borden en schep het teriyakigehakt met tomaat en lente-uitjes erover.

Op tafel

Geef er als smaakmaker kroepoek saté bij.

Lekker anders kan ook

Je kunt het rundergehakt vervangen door heel fijn gesneden biefstuk.
Roerbak dat maar 1 minuut en voeg dan de tomaatjes etc. toe volgens het recept.

Bron: Conimex

Terug