Bami Kuah

  • 1 pak mie
  • 250 g in blokjes gesneden varkensvlees
  • 1 grote ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 100 g gesneden prei
  • 100 g gesnede selderie
  • 100 g peultjes
  • 100 g tauge
  • 3 eetl. olie
  • reuzel
  • 1 ei
  • 1 eetl. ketjap
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels ve-tsin (weglaten bij alergie)
  • 1 zakje gefruite uitjes

U kookt de mie gaar, u laat deze uitlekken in de vergiet.
U vermengt de mie, om plakken te voorkomen, met 3 eetlepels olie.
U kookt het varkens vlees in niet te veel water en u bewaart de bouillon.
Ui en knoflook wrijft u in de vijzel fijn.
U fruit dit in de reuzel.
Hierbij voegt u de prei, peultjes, vlees en een losgeklopt ei.
Hierdoor mengt u de bami en de selderie.
U doet de ketjap erbij en voegt zout & peper naar smaak toe.
Hierna giet u voorzichtig de bouillon erover, u voegt de tauge toe en u kookt het gerecht even door.
Tauge moet knapperig blijven.
U brengt de bami kuah op smaak met de ve-tsin en garneert de soep bij het opdienen met de gefruite uitjes.

Jan (Tuan Belanda)

Terug