Sajoer Lodeh

gewokte groenten met kokos en rijst

sajoer_lodeh (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 ui
  • 500 g gemengde groenten (bijv. sperziebonen, wortel,bloemkool)
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
  • 3 dl groentebouillon
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 pakje (2 dl) kokosmelk
Lekker met gewokte kip- of biefstukreepjes.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel en snijd de ui fijn.
Snijd de schoongemaakte groenten in gelijke stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de ui op een hoog vuur lichtbruin.
Voeg de boemboe toe en bak deze kort mee.
Voeg de bouillon en de groenten toe en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar.
Voeg de ketjap en de kokosmelk toe en warm goed door.
Serveer de sajoer met de warme rijst.

Bron: Conimex

Terug