Tjap tjoi met tahoe en broccoli

tjaptjoi_broccoli (10K)

  • 1 grote struik broccoli
  • 2 limoenen
  • 375 g tahoe
  • 300 g gestoomde witte rijst
  • ketjap manis
  • wokolie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Tjap Tjoi

Verdeel de broccoli in roosjes en was ze.
Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit.
Dep de tahoe droog en snijd in zeer kleine stukjes.
Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap (of wat zout) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tahoe met de helft van het limoenrasp 3 minuten.
Schep de tahoe uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Zet de wok terug op het vuur en roerbak de broccoli ca. 8 minuten.
Roer er vervolgens de rest van het limoenrasp en de mix (uit het pakje) door.
Voeg een ½ l water, 4 eetlepels ketjap en het limoensap toe en breng de saus al omscheppende aan de kook.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Schep er op het laatst de geroerbakte tahoe door en warm even door.
Schep de gewokte tjap tjoi in diepe borden of kommen.
Geef de warme rijst er apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de broccoli door bloemkool.
Vervang de tahoe door 400 g roerbakvleesreepjes (ca. 5 minuten bakken) of 400 g kipfilet in reepjes (ca. 8 minuten
bakken).

Op tafel
Zet gebakken uitjes, sambal, ketjap, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug