Noedels met sesamkip en boontjes

noedels (2K)

  • ½ pak (125 g) Conimex wok noedels
  • 200 g kipfilet
  • 200 g champignons
  • wokolie
  • 200 g gebroken sperzieboontjes
  • 1½ eetl. sesamzaadjes
  • Conimex woksaus Zoete Soja

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de reepjes kip en de sperzieboontjes 5 minuten.
Schep de champignons en de sesamzaadjes erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de afgekoelde noedels erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Voeg dan de woksaus naar smaak (ca. 4 eetlepels) toe en schep alles nog een keer goed door elkaar.
Schep de gewokte noedels met sesamkip in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de woksaus Zoete Soja door woksaus Sweet & Sour of woksaus Gember Lemon en de sperzieboontjes door in ruitjes gesneden snijboontjes.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug