Varkensoester met mierikswortel

 

  • 2 varkensoesters
  • 1 - 1½ eetl. geraspte mierikswortel (potje)
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • stukje ui
  • 1 eetl. bloem
  • 1½ dl bouillon (van tablet)
  • ½ dl slagroom

Snijd het vlees open zodat een zakje ontstaat en bestrijk het vlees van binnen met wat geraspte mierikswortel.
Bestrooi het vlees aan de buitenkant met peper en weinig zout.
Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin en gaar.
Snijd het stukje ui klein.
Fruit de ui in de rest van de margarine glazig.
Roer de bloem met wat bouillon tot een papje.
Giet de rest van de bouillon bij de ui en bind dit al roerend met het bloempapje.
Roer de rest van de geraspte mierikswortel en de slagroom door de saus.
Maak op smaak met weinig zout.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug