Thaise nasi met kip en peultjes

  • 400 g pandanrijst
  • 400 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex mix voor Thaise nasi
  • wokolie
  • 400 g peultjes
  • 75 g geraspte kokos
  • 3 eetl. fijngeknipte bieslook

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en de blokjes kip.
Haal de peultjes af en was ze.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de blokjes kip ca. 3 minuten.
Schep de peultjes en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en roerbak deze 3 minuten mee.
Schep dan de rijst en de kokos erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen en strooi de bieslook erover.

Op tafel:

Zet sambal, ketjap en/of sojasaus, gebakken uitjes en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Geef er een gemengde salade bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Lekker anders kan ook:

Vervang de peultjes door 1 in reepjes gesneden rode paprika en 450 g doperwtjes (vers of uit de diepvries).
Vervang de kokos door seroendeng.
Gebruik voor een Thaise bahmi, mie (nestjes), Chinese eiermie of mihoen in plaats van rijst.
Volg de bereidingswijze op de verpakking.

Bron: Conimex

Terug