Nasi met limoen, kalkoensaté en satésaus ketjap manis

nasi_limoen_kalkoensate (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • 300 g kalkoenfilet
  • 12 satéstokjes
  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • wokolie
  • ½ eetl. suiker
  • 400 g Thaise roerbakgroenten
  • 1 pot satèsaus ketjap manis

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kalkoenfilet in 12 lange dunne repen, meng ze met de marinade en marineer ze tenminste 10 minuten.
Rijg ze elk aan een satéstokje.
Schil en snijd de komkommer in drie stukken.
Snijd de stukken in lange dikke repen.
Was de limoenen, rasp de schil op een fijne rasp en pers de limoenen uit.
Meng de geraspte schil met het sap.
Meng de helft in een grote schaal met 2 eetlepels olie, de suiker en ½ dl koud water.
Meng de komkommerrepen met deze dressing en laat ze 10 minuten staan.
Gril de kalkoensaté in een hete grillpan of onder de hete grill aan beide kanten bruin en gaar (ca. 10 minuten).
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de groenten 3 minuten.
Wok de kruidenmix (uit het pakje) 2 minuten mee.
Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut.
Voeg naar smaak wat van de rest van het limoensap met de geraspte schil toe.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi over 4 grote kommen, leg de saté erop schep de satésaus erover en geef de salade erbij.

Op tafel
Geef er seroendeng en lekker kruidige kroepoek saté bij.

Lekker anders kan ook
Kalkoen kan worden vervangen door kip.
Het is ook lekker om vlak voor het eten fijngehakte basilicum of koriander toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug