Mie met sajoer tjampoer en spinazie

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • wokolie
  • 1 bakje boemboe voor sajoer tjampoer
  • ½ dl ketjap manis
  • 2 zakken (à 300 g) gewassen spinazie
  • 150 g hamreepjes

Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de boemboe 1 minuut.
Voeg ½ dl water, de ketjap en de mie toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de spinazie en de hamreepjes erdoor en roerbak ca. 2 minuten totdat de spinazie geslonken is.
Schep de mie in diepe borden of kommen.

Op tafel:
Zet gebakken uitjes, seroendeng, sambal, ketjap, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook:
Voeg met de spinazie ook 2 in blokjes gesneden vleestomaten toe of vervang de spinazie door 600 g gemengde roerbakgroenten, bak de groenten eerst 3 minuten mee met de boemboe.

Conimex

Terug