Javaanse kokos bami met verse gember en kerrie-omelet

javaanse_kokos_bami (2K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 zakje Conimex Mix voor Bami Goreng
  • 50 g verse gemberwortel
  • 4 eieren
  • 1 theel. kerrie djawa
  • wokolie
  • 150 magere ontbijtspekblokjes
  • 600 g bamigroenten
  • 5 eetl. geraspte kokos

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Meng de mix met 1 dl kokend water.
Minstens 10 minuten laten staan.
Schil de gemberwortel en snijd in kleine smalle reepjes.
Klop de eieren los met de kerrie en 1 eetlepel van de gewelde mix voor bahmi.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes 3 minuten.
Wok de gember 1 minuut mee.
Voeg de bamigroenten toe en wok 5 minuten.
Voeg de gewelde mix toe en roerbak 2 minuten.
Schep de mie en 3 eetlepels kokos erdoor en verwarm nog 3 minuten.
Bak ondertussen 4 dunne omeletjes:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, schenk een kwart van het losgeklopte ei in de pan, strooi er halve eetlepel kokos over en bak heel even tot de onderkant lichtbruin is en de bovenkant droog.
Vouw de omelet in vieren en leg hem op de bahmi om warm te houden.
Bak nog drie omeletten.
Schep de bahmi op vier borden en leg de omelet erbij.

Op tafel
Zet lekker frisse atjar tjampoer, knapperige cassave kroepoek en pittige sambal brandal op tafel.

Lekker anders kan ook
De spekblokjes kunnen worden vervangen door gerookte kipreepjes.

Bron: Conimex

Terug