voor 2 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Doe de inhoud van het pakje nasi goreng in een pan en voeg koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt, de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken.
Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Roer in een schaal de kecap, sambal, knoflook en peper en zout tot een marinade.
5chep het nasivlees door de marinade en laat deze 5 minuten in het vlees trekken.
Snijd intussen de witte stengels van de paksoi in reepjes en scheur het groene blad in grove stukken.
Doe de olie in de wok (of een hapjespan) en bak het gemarineerde vlees 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui, paprika en reepjes witte paksoistengel toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Roerbak het groene paksoiblad ca. 1 minuut mee tot het blad geslonken is.
Schep de gekrulde rijst in de wok en roerbak het geheel nog 1 minuut.
|
|
De rijst volgens voorschrift koken en laten afkoelen.
In een wok de kalkoenfilet in de olie onder omscheppen bruin bakken.
De ui meebakken en de knoflook erboven uitpersen.
De nasikruiden erover strooien.
De paprika snipperen en meebakken.
De paksoi schoonmaken, de dikke stronk eruit snijden en blad en stelen in repen snijden.
In de wok scheppen en laten slinken.
De rijst erdoor scheppen en het gerecht onder omscheppen laten kleuren.
Tot slot de taugé erdoor scheppen, evenals de sojasaus.
Met sambal en kroepoek serveren.
In plaats van paksoi kunt u ook spitskool of savooiekool gebruiken, deze hebben echter een andere smaak.