Nasi goreng met paksoi

nasi_goreng_paksoi (3K)

voor 2 personen
  • 1 pak Lassie Masi Goreng
  • 3 eetepels ketjap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 250 g nasivlees, in blokjes
  • 150 g paksoi, ca. 3 stengels
  • 3 eetl. olie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes

Doe de inhoud van het pakje nasi goreng in een pan en voeg koud water toe.
Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook.
Als het water kookt, de warmtebron zachter zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken.
Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Roer in een schaal de ketjap, sambal, knoflook en peper en zout tot een marinade.
5chep het nasivlees door de marinade en laat deze 5 minuten in het vlees trekken.
Snijd intussen de witte stengels van de paksoi in reepjes en scheur het groene blad in grove stukken.
Doe de olie in de wok (of een hapjespan) en bak het gemarineerde vlees 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de ui, paprika en reepjes witte paksoistengel toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Roerbak het groene paksoiblad ca. 1 minuut mee tot het blad geslonken is.
Schep de gekrulde rijst in de wok en roerbak het geheel nog 1 minuut.

Bron: Lassie

Terug