Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Rijg aan de satéstokjes om en om een garnaal, een blokjes kip en een blokje hamlap.
Vermeng de satémarinade met de geraspte ui, 1 teentje knoflook, het sap van ½ citroen, zout,
peper, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels koud water.
Verdeel de marinade over de saté's en laat die 15 minuten intrekken.
Rooster de satés 7 - 8 minuten aan elke kant op de barbecue of onder de grill.
Meng beide zakjes satehsaus met 25 cl water, de kecap, sambal, gehakte ui, 1 teentje knoflook en het
sap van ½ citroen en breng dit aan de kook.
Laat de saus 1 minuten doorkoken en serveer haar bij de saté.
Lekker met nasi koening van witte en wilde rijst, kroepoek, seroendeng, acar en sambal.
Bron: NN