Saté met pittige pindasaus

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 4 kleine gepelde gamba's
  • 200 g kipfilet in blokjes
  • 200 g magere hamlappen in blokjes
  • 1 zakje Conimex Saté Marinade
  • 2 middelgrote uien, waarvan 1 geraspt en 1 fijngehakt
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • het sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak Knorr satehsaus
  • 1 eetl. kecap manis
  • 1 theel. sambal oelek
  • zout, peper
  • extra nodig: 8 satéstokjes

Rijg aan de satéstokjes om en om een garnaal, een blokjes kip en een blokje hamlap.
Vermeng de satémarinade met de geraspte ui, 1 teentje knoflook, het sap van ½ citroen, zout, peper, 2 eetlepels olie en 4 eetlepels koud water.
Verdeel de marinade over de saté's en laat die 15 minuten intrekken.
Rooster de satés 7 - 8 minuten aan elke kant op de barbecue of onder de grill.
Meng beide zakjes satehsaus met 25 cl water, de kecap, sambal, gehakte ui, 1 teentje knoflook en het sap van ½ citroen en breng dit aan de kook.
Laat de saus 1 minuten doorkoken en serveer haar bij de saté.
Lekker met nasi koening van witte en wilde rijst, kroepoek, seroendeng, acar en sambal.

Bron: NN

Terug