Chinese krabbetjes met acar

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • ¾ - 1 kg gemarineerde Chinese krabbetjes of varkensribbetjes
  • 1 grote bak verse acar campoer
  • 200 g witte rijst
  • 4 eieren
  • 1 dunne prei
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. nasi-kruiden
  • 2 eetl. kecap
  • sambal
  • 100 g gezouten vliespinda's
  • 4 banaanbladeren of dubbele stukken aluminiumfolie
  • ½ komkommer
  • 50 g taugé
  • pittige kroepoek

Krabbetjes worden meestal voorgekookt verkocht, zodat u de bereidingstijd kunt verkorten en de kans op bederf wordt beperkt.
Ontsteek de barbecue 3 - 4½ uur voor het bereiden, zodat de kolen gloeiend heet kunnen worden.
Kook de rijst in ruim kokend water 8 minuten, giet af en doe de rijst terug in de pan.
Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.
Snij de prei in ringen en fruit die in wat olie.
Pers de knoflook erboven uit en roer de kruiden erbij.
Schep de rijst erbij en laat die al omscheppend kort bakken.
Breng op smaak met wat kecap, voeg eventueel wat sambal toe en schep de
pinda's erdoor.
Druk ⅛ deel van de rijst in een kommetje, leg daarop een ei en dek dit met nog ⅛ deel van de rijst af.
Druk het geheel aan en stort het op een bananenblad of stuk aluminiumfolie.
Vouw de pakketjes dicht en leg ze op het rooster van de barbecue.
Keer de krabbetjes regelmatig, bestrijk ze met de marinade en rooster ze in 15 minuten gaar, niet te dicht bij de kooltjes om verbranden te voorkomen.
Vermeng de verse acar in een slaschaal met de gesneden komkommer en de taugé.
Serveer met kroepoek.

Bron: NN

Terug