Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de aubergines in blokjes op reepjes van een cm of 3 bij 6.
Doe een ferme straal olie in een koekenpan (nee, geen wok!) en bak ze gaar in een minuut of 7.
Wentel en keer af en toe.
Haal uit de pan.
Meng ondertussen de plakjes biefstuk met de helft van de sesamolie, wat zout, de maizena en een drupje
water.
Roer de sambal los met de sojasaus, en doe er dan de azijn en 10 cl water bij.
Fruit de gember en de knoflook in de auberginepan met wat olie tot het geurt.
Giet de saus in de pan en laat heel eventjes doorkoken.
Voeg de biefstuk toe en roer en schep tot de saus bindt en hij zijn rauwe kleur verliest.
Meng er de aubergines en de lente-ui bij en warm goed door.
Besprenkel met de resterende sesamolie.