Oriëntaalse hachee

voor 2 personen

  • 6 dadels
  • 200 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g runderlap
  • ½ eetl. maanzaad
  • 1½ eetl. vloeibare margarine
  • 1 theel. gemberpoeder (djahé)
  • mespunt korianderpoeder (ketoembar)
  • 4 eetl. volle yoghurt
  • ½ eetl. citroensap

Ontpit de dadels en snijd ze klein.
Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Snijd het vlees in blokjes.
Rooster het maanzaad in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan springen.
Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
Strooi er peper en weinig zout over.
Bak de uien en de knoflook kort mee.
Voeg de dadels, het maanzaad, het gemberpoeder, de koriander, de yoghurt, het citroensap en 1 dl heet water toe.
Breng alles aan de kook en stoof het vlees met een deksel op de pan in 1½ - 2 uur gaar.

Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug