Mihoen Goreng,
gebakken mihoen met kip en bleekselderij

mihoen_goreng (3K)

  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 struik bleekselderij (met groen)
  • klein stukje rode peper
  • 1 zak (250 g) mihoen

Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met ½ dl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en de kip.
Laat dit 10 minuten marineren.
Was en snijd de bleekselderij in stukjes en bewaar het groen.
Snijd de rode peper fijn.
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipblokjes en de bleekselderij 7 minuten.
Wok de rode peper 2 minuten mee.
Roer de groente-kruidenmix erdoor en wok tot het droog begint te worden.
Voeg dan de mihoen en het selderijgroen toe en wok nog 3 minuten.
Schep de gewokte mihoen in 4 diepe borden of kommen.

Variatie
Vervang het pepertje door 1 - 2 theelepels sambal naar keuze.

Bron: Conimex

Terug