Mihoen met selderij, ham en peper

mihoen2 (3K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 pakje Conimex Mix voor Mihoen Speciaal
  • wokolie
  • 300 g hamblokjes
  • 1 struik bleekselderij (met groen)
  • klein stukje rode Spaanse peper
  • 1 pak mihoen

Meng de groente-kruidenmix (uit het pakje) met 5 cl kokend water en laat het tenminste 10 minuten staan.
Meng ondertussen de marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie en de hamblokjes, laten trekken.
Was en snijd de bleekselderijstengels in boogjes en bewaar het groen.
Snijd de Spaanse peper fijn (hoe meer, hoe heter!).
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de mihoen toe, kook deze maar 15 seconden.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een klein scheutje olie toe en roerbak de selderij 5 minuten.
Voeg de hamblokjes en de rode peper toe en bak deze 2 minuten mee.
Roer de groente-kruidenmix erdoor en roerbak tot het droog begint te worden.
Voeg dan de mihoen en het bleekselderijgroen toe en roerbak nog 3 minuten.
Schep de gewokte mihoen in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang hamblokjes door 400 g roerbakvleesreepjes of 400 g kipfilet in reepjes, bak deze mee met de selderij.
Vervang het pepertje door 1-2 theelepels sambal naar keuze (hoe meer, hoe heter!).

Op tafel
Zet gebakken uitjes, kecap, acar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug