Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng de mix met 10 cl kokend water.
Minstens 10 minuten laten staan.
Hak de pinda's grof.
Snijd het donkere groen van de lente-uitjes in smalle ringen.
Snijd de rest van de lente-uitjes in de lengte in vieren.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes 3 minuten.
Roerbak de lange stukken lente-ui 1 minuut mee.
Voeg 20 cl water en de bumbu toe en laat het 5 minuten pruttelen.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 4 minuten.
Roerbak de gewelde mix 2 minuten mee.
Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut.
Voeg kecap naar smaak toe.
Roer ¾ van de pinda's erdoor.
Schep de nasi en het rendang vlees op 4 borden.
Strooi de rest van de pinda's en de groene uienringetjes over het vlees.
Op tafel
Zet heerlijk frisse acar taugé en krokante kroepoek saté op tafel en geef er ook lekker kruidige sambal badjak bij.
Lekker anders kan ook
Vervang de pinda's door cashewnoten of geroosterde amandelen.