Rendang steak met rode paprika

rendang_steak (1K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 400 g malse biefstuk
  • wokolie
  • ½ theel. serehpoeder
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was de bleekselderij, trek de stengels los, snijd ze elk in 3 stukken en de stukken elk in 6 reepjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes (ca. 0,25cm).
Pel de uien en snijd ze in reepjes.
Snijd de biefstuk in plakjes van ca. 1 cm dikte.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de bleekselderij met de helft van de ui en wat zout, 6 minuten.
Voeg na 5 minuten het serehpoeder toe.
Roer de boemboe los met 1,5 dl warm water.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes biefstuk op het hoogste vuur om en om 1 minuut.
Voeg de paprika en de rest van de ui toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de boemboe toe, meng het geheel en laat 2 minuten pruttelen.
Schep de rijst en de bleekselderij op vier borden, leg het vlees ernaast en verdeel de rest van de saus erover.

Op tafel
Seroendeng smaakt heerlijk bij dit gerecht.
Strooi het aan tafel lekker over de rijst.

Lekker anders kan ook
Dezelfde wijze als de rendangsteak, kun je babi ketjap van varkenshaasjes maken.
Dat gaat ook goed samen met de groenten en rijst.
Gebruik boemboe babi ketjap en volg verder het bovenstaande wokmailrecept

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Ananassalade met verse munt en vanille-ijs toe.

Bron: Conimex

Terug