Sambal goreng snijbonen met rundvleesreepjes en Chinese mie

sambal_goreng_snijbonen (3K)

  • 600 g gesneden snijbonen
  • 3 kleine uitjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sambal Goreng
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 6 eetl. Oestersaus
  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 1 eetl. grofgehakte cashewnoten

Kook de snijbonen 2 minuten in kokend water.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Pel en snijd de uitjes elk in 6 partjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijbonen 2 minuten.
Voeg de boemboe en 20 cl warm water toe en kook 5 - 10 minuten tot het meeste vocht is verdampt.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de uitjes 2 minuten.
Voeg de vleesreepjes toe en wok nog 3 minuten.
Roer de oestersaus erdoor en roerbak nog 1 minuut.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Verdeel de mie, groenten en het vlees over 4 borden.
Strooi de noten over de groenten.

Op tafel
Zet atjar tjampoer op tafel voor een lekker fris accent.

Lekker anders kan ook
Gebruik grofgesneden roerbakgroenten in plaats van snijbonen.
Ze hoeven niet voorgekookt te worden.

Bron: Conimex

Terug