Ku Lu Yuk

  • 500 g in dobbelstenen gesneden varkenshaas
  • 6 teentjes knoflook
  • wat fijngesneden selderij (een afgestreken eetlepel)
  • wat fijngesneden prei (ook een afgestreken eetlepel)
  • 4 eetl. bloem
  • zout & peper naar smaak
  • water
  • reuzel

Maak van de bloem en de fijngewreven knoflook, de selderij, de prei, water, zout & peper, een mooi glad papje.
Haal alle stukjes varkensvlees door dit beslag , zodat ze goed bedekt zijn.
Daarna nog even door wat droge bloem en bak ze mooi goudgeel en krokant.

Hierbij hoort natuurlijk een overheerlijke saus en die maken we als volgt:

  • 1½ kopje water
  • 4 eetl. azijn
  • 5 eetl. keukenstroop
  • 10 grofgesneden gemberbolletje en de aanhangende siroop
  • ¼ in blokjes gesneden ananas
  • 1 in blokjes gesneden sinasappel
  • ½ rode paprika in reepsjes gesneden
  • 2 afgestreken eetl. maizena

Smelt de keukenstroop heel voorzichtig tot karamel onder toevoeging van water en azijn.
U bindt het geheel met de maizena en voegt daarna de ananas, sinaasappel en paprika toe.

Dit alles serveren bij nasi putih (witte rijst), met een lekkere sambal badjak.
Drink daarbij eens een glas Tjendol.

Tuan Belanda (Jan)

Terug