Gegrilde saté van gehakt en kokos

voor de barbecue

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g gehakt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 ei
  • 1 theel. sambal (oelek)
  • 1 theel. ketumbar (= koriander)
  • 100 g kokos (gerapte)
  • 1 theel. jintan (= komijn)
  • ½ theel. koenjit (= geelwortel)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 eetl. olie (arachide)
  • 8 houten satéprikkers

Laat de satéprikkers in water weken.
Kneed ondertussen in een kom het gehakt met knoflook, kokos, ei, sambal, ketumbar, djintan, koenjit, zout & peper goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen.
Vorm van 1 deel gehakt met natte handen een gehaktworst van 15 cm om een satéprikker.
Maak op deze wijze ook de andere gehaktspiesen.
Bestrijk de gehaktspiesen met (arachide)olie.
Grill de gehaktspiesen op de BBQ aan beide zijden goudbruin en gaar.
Lekker met satésaus, witte rijst en komkommersalade.

Bron: Vlees.nl

Terug