Kerriesateetjes met een koude ananasmuntsaus

op de barbecue

  • 300 g varkenshaas (of fricandeau)
  • 4 eetl. zure room
  • 4 schijven ananas (vers of blik)
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 1 eetl. kerriepoeder (mild)
  • snufje zout
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. muntblaadjes (fijngehakt, liefst vers)
  • 4 eetl. mayonaise

Snijd het vlees in 24 stukjes, meng ze met de slaolie, het citroensap en ¾ eetl. kerriepoeder.
Laat ze 30 minuten marineren (als ze niet direct worden bereid: in de koelkast, anders erbuiten).
Snijd de ananas in zeer kleine stukjes en meng ze met de mayonaise, de zure room, de rest van het kerriepoeder, de munt, de gembersiroop.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand (of steek de barbecue aan).
Rijg het vlees aan 8 satéstokjes en rooster ze onder de grill of op de barbecue rondom bruin en gaar (ca. 8 minuten).
Bestrooi de saté eventueel met wat zout.
Serveer de saté met de ananasmuntsaus.

Week satéstokjes voor gebruik eerst in water, dan verbranden ze niet.

Terug