Noedels met Chinese Sweet & Sour groenten en cashewnoten

noedels_chinese_groenten (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • ½ rode peper
  • wokolie
  • 400 g Chinese roerbakgroenten
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 1 zakje (kant-en-klare) woknoedels
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 2 eetl. fijngehakte groene kruiden (zoals bijv. bieslook, koriander en/of peterselie)
  • ¼ zak kroepoek cassave

Maak de rode peper schoon en snijd in zo dun mogelijke reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 3 minuten.
Schep de woksaus erdoor en verwarm alles 5 minuten.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de peperreepjes 1 minuut.
Voeg de noedels, de cashewnoten en de helft van de groene kruiden toe en wok 2 minuten.
Verdeel de noedels en de Sweet & Sour groenten over 2 grote kommen, bestrooi met de kroepoek en de rest van de groene kruiden.

Op tafel
Geef er lekker frisse acar campoer bij en eventueel ook kecap manis om over de noedels te druppelen.

Lekker anders kan ook
De roerbakgroenten kunnen worden vervangen door in reepjes gesneden paksoi en voor een niet-vegetarische variant: voeg uitgebakken blokjes spek toe.

Bron: Conimex

Terug