Tjap Tjoy, Chinese groenten met kipreepjes en rijst

tjaptjoy (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g witte rijst
  • 600 g gemengde groenten,
    (bijv. wortel, sperziebonen, ui, taugé, Chinese kool)
  • wokolie
  • 250 g reepjes kipfilet
  • 1 pakje Conimex Mix voor Tjap Tjoy

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de schoongemaakte groenten in dunne reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes ca. 8 minuten op een hoog vuur.
Schep de kipreepjes uit de pan.
Doe de groenten in de hete wok en roerbak 1 minuut op een hoog vuur.
Strooi de mix (uit het pakje) over de groenten en voeg 50 cl koud water toe.
Roer goed door en laat het ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de kipreepjes toe en warm het geheel goed door op een laag vuur.
Serveer de tjap tjoy met rijst.

Op tafel
Lekker met kroepoek cassave.

Variatie
Vervang de kipfilet door gepelde ongekookte garnalen.
Wok deze 5 minuten.

Bron: Conimex

Terug