Bami Speciaal,
gewokte mie met paprika en hamblokjes

bami_speciaal2 (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 2 paprika's
  • wokolie
  • 200 g bamigroenten
  • 200 g doperwtjes (diepvries)
  • 1 ei
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
  • 150 g hamblokjes

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in schuine stukjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paprika 3 minuten.
Voeg de groenten en de doperwtjes toe en wok deze ca. 3 minuten mee.
Klop het ei los, voeg aan de groenten toe en roer tot het ei is gestold.
Roer 5 cl water en de bumbu door de groenten in de wok.
Schep de mie en de hamblokjes erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de bahmi in diepe borden of kommen.

Op tafel
Voor een echte bahmi speciaal mogen de sambal, kecap, atjar, seroendeng en gebakken uitjes op tafel niet ontbreken.

Bron: Conimex

Terug