Sambal goreng telor, kruidige eieren in sambal-tomatensaus met kokos

sambal_goreng_telor (2K)

  • 8 eieren
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • wokolie
  • 4 theel. sambal oelek
  • 2 theel. bruine suiker
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 4 eetl. geraspte kokos

Kook de eieren hard in 8 minuten.
Pel en bewaar in warm water.
Pel de uien en de knoflook.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de uienringen op een hoog vuur lichtbruin.
Voeg de knoflook, de sambal, de suiker en de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
Voeg 3 dl kokend water toe en laat het geheel 4 minuten flink doorkoken.
Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
Kerf de gepelde eieren lichtjes in zodat de smaak er beter intrekt.
Voeg de eieren toe en warm ze ca. 5 minuten mee.
Halveer eventueel de eieren, leg ze in een diepe schaal en schenk de warme saus erover.
Serveer de sambal goreng telor met mihoen en geef er gewokte sperziebonen bestrooid met wat gezouten pinda’s bij.

Bron: Conimex

Terug