Rendangvlees met bamboescheuten en worteltjes-kokosnoedels

rendangvlees_bamboescheuten (2K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 1 blikje (ca. 400 g) bamboescheuten
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 300 g wortelreepjes
  • ½ citroen
  • 2 eetl. seroendeng
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en koud spoelen.
Laat de bamboescheuten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 2 minuten.
Voeg de bamboescheuten toe.
Roer de boemboe en 1½ dl water erdoor en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok of grote hapjespan.
Voeg de wortelreepjes toe en wok 2 minuten.
Voeg de noedels toe.
Knijp de citroen erboven uit en meng door elkaar.
Schep de seroendeng en de helft van de peterselie erdoor.
Warm het geheel goed door.
Verdeel de worteltjes-kokosnoedels over 4 borden, schep het rendang vlees ernaast.
Strooi de rest van de peterselie over het vlees.

Op tafel
Zet ketjap manis op tafel om naar eigen smaak aan de worteltjes en kokosnoedels toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Het is erg lekker om in plaats van alleen peterselie een combinatie van verse munt, koriander en peterselie te gebruiken.

Bron: Conimex

Terug