Saté met sambal-ketjapsaus
met broccoli en witte rijst

sate_sambalketjapsaus (2K)

  • 400 g vlees (kipfilet, hamlapjes of biefstuk)
  • 7 eetl. Conimex Ketjap Marinade
  • 400 g witte rijst
  • 600 g broccoliroosjes
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. sambal oelek
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 1 theel. citroen- of limoensap

Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en meng ze met de marinade.
Minstens 15 minuten laten marineren.
Rijg ze aan satéstokjes.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de broccoli in ruim kokend water in ca. 5 minuten gaar.
Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca.
10 minuten rondom bruin en gaar.
Pel en snijd de ui en de knoflook heel fijn.
Meng in een kommetje de ui, de knoflook, de sambal, de ketjap en het citroen- of limoensap.
Serveer de saté met de rijst, de broccoli en de saus apart.
Leg satéstokjes een half uur in koud water voordat je ze gebruikt.

Tip
Daarmee voorkom je dat ze verbranden tijdens het roosteren.

Bron: Conimex

Terug