Babi kecap met rode paprika en paksoi met cashewnoten

babi_ketjap_paprika (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g varkenslapjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Babi kecap
  • 2 rode paprika's
  • 500 g paksoi
  • ½ theel. sambal manis
  • 2 eetl. cashewnoten
  • 1 zak kroepoek naturel

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
Verhit ondertussen een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de vleesblokjes 5 minuten.
Voeg 20 cl water en de bumbu toe en breng aan de kook.
Laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd ondertussen de paprika´s in dunne reepjes en de paksoi in brede reepjes.
Verhit een andere wok of grote hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de paprika 5 minuten.
Voeg de paksoi toe en wok nog 3 minuten.
Voeg sambal naar smaak en de cashewnoten toe.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep de babi kecap en de groenten ernaast.
Breek de kroepoek doormidden en leg de stukken ernaast.

Op tafel
Geef er sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
De varkenslapjes kun je vervangen door malse varkenshaasjes.
Giet de pan als de speklapjes (krokant) zijn gebakken leeg en voeg dan pas de bumbu toe.

Bron: Conimex

Terug