Gehaktballetjes panggang met Chinese uienmie

gehaktballetjes_pangang (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g gehakt
  • ketjap manis
  • ½ theel. peper
  • 4 eetl. gebakken uitjes
  • 1 struik bleekselderij
  • wokolie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus voor Babi Panggang
  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 1 bosje lente-uitje
  • ½ theel. sambal manis

Meng het gehakt met een scheutje kecap, de peper en 2 eetlepels gebakken uitjes.
Maak er kleine balletjes van.
Was en snijd de bleekselderijstengels in smalle repen van ca. 5 cm lengte.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 3 minuten rondom goudbruin.
Voeg de bleekselderij toe en wok 3 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen.
Meng de mie met lente-uitjes, de rest van de gebakken uitjes en sambal naar smaak.
Verdeel de mie over 3 - 4 borden en schep de gehaktballetjes met bleekselderij en babi pangangsaus ernaast.

Op tafel
Geef er lekker frisse acar campoer bij.

Lekker anders kan ook
Voor dit gerecht kun je de bleekselderij vervangen door worteltjes.
Met de uitjes en sambal kun je aan de mie ook nog versgehakte koriander toevoegen.

Bron: Conimex

Terug