Urap Urap

  • 100 g sperciebonen
  • 150 g taugé
  • 100 g spitskool
  • 2 rode pepers (klein)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ eetl. assem
  • 1 jeruk purutblad
  • stukje gulai djawa
  • 100 g kokos (gemalen)
  • zout
  • suiker

De sperciebonen klein snijden, de spitskool in reepjes en taugé schoonmaken.
De groenten in ruim kokend water blancheren, koud afspoelen en laten uitlekken.
De pepertjes klein snijden en met de knoflook uit de pers, de assem met de purutblad en de suiker ± 2 minuten in de olie fruiten.
Het mengsel met de kokos omscheppen en nog ± 2 minuten laten garen.
De groenten in schaal met de kokos kruiden massa omscheppen en direct in een grote schaal.
Lekker met nasi putih (witte rijst).

Terug