Babi pangang met pittige tomatenrijst

babi_pangang_tomatenrijst (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 2 dunne preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 400 g hamlappen
  • wokolie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Chinese Babi Pangang
  • 1 eetl. sambal brandal

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maak de preien schoon en snijd in dunne smalle reepjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Was de tomaten en snijd in partjes.
Snijd het vlees in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 4 minuten.
Voeg de preireepjes en de helft van de knoflook toe en wok 3 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Verhit ondertussen een andere wok of hapjespan, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook, de sambal en de partjes tomaat 1 minuut.
Voeg de rijst toe en wok 3 minuten mee.
Verdeel de tomatenrijst over 4 borden en schep de babi pangang ernaast.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Bestrooi het gerecht met wat fijngeknipte bieslook of fijngehakte koriander of peterselie.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Citroenmousse met kokos toe.

Bron: Conimex

Terug