Indiase aardappel-curryschotel

aardappel_curry (3K)

  • 600 g aardappels
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetl. zonnebloem- of olijfoiie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. chilipoeder
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 klein blikje blokjes tomaten
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Het gehakt op smaak brengen met de kruiden en hiervan balletjes op walnootgrootte rollen.
De ongeschilde aardappels in partjes snijden en 4 minuten voorkoken.
De uien en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
Verwarm de olie, schep de ui en knoflook erdoor en verwarm dit 3 minuten.
Meng het gehakt door het uimengsel en bak 4 minuten.
Schep de tomatenstukjes erdoor en verwarm 3 - 4 minuten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg dit mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de partjes aardappel er bovenop.
Zet de schotel vervolgens 20 minuten in de oven.

Bron: NIVAP

Terug