Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Een sayur is een combinatie van vlees en groenten, vis, kip, tempé of tahu en groenten. Sayur wordt op verschillende manieren gekruid en met ruim vocht opgediend. De sayur komt gelijktijdig met de andere gerechten op tafel.
De tempé in dobbelsteentjes snijden.
De boontjes schoonmaken en snijden evenals de kool.
U wrijft de ingrediënten (uien, knoflook, lombok, suiker, trassi, ketumbar, asem en bouillonblikjes) fijn in een oelekan (vijzel).
Om de sayur niet al te heet te laten worden kunt u pitjes uit zowel de groene als de rode pepers halen.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de bumbu ongeveer 2 minuten.
Schenk ½ liter water in de pan en voeg de santen toe.
Breng het water aan de kook en los de santen op.
Voeg daarna de groenten toe.
Temper de hittebron en kook de groenten in circa 5 minuten beetgaar.
Bron: Jan Rijks