Teriyaki wokrijst met peultjes, biefstukspiesjes met lente-ui

teriyaki_wokrijst_peultjes (2K)

  • 250 g biefstuk
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g peultjes
  • wokolie
  • grofgemalen zwarte peper
  • 1 zakje White Long Grain wokrijst
  • 1 zakje (8 cl) Conimex Woksaus Beef Teriyaki
  • extra: 6 satéstokjes

Snijd de biefstuk in 12 lange dunne repen.
Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in stukken van ca. 3 cm.
Snijd het groen in smalle ringetjes.
Snijd de puntjes van de peultjes.
Rijg eerst 2 stukjes lente-ui dwars aan de spiesjes, dan een vleesreep (als een harmonica) dan weer 2 stukjes lente-ui en als laatste weer een vleesreep.
Bestrijk ze aan beide kanten met olie en bestrooi met peper.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de peultjes 3 minuten.
Voeg de rijst en ¾ van de woksaus toe en warm goed door.
Schep ¾ van de lente-uienringetjes erdoor.
Verhit ondertussen een grillpan of grill en gril de spiesjes om en om 3 minuten.
Bestrijk de spiesjes met de rest van de woksaus.
Verdeel de teriyaki wokrijst met peultjes over 2 grote kommen of borden, leg de biefstukspiesjes erop en strooi de rest van de lente-uienringetjes erover.

Op tafel
Geef er als lekker knapperige smaakmaker kroepoek cassave bij.

Lekker anders kan ook
Gebruik kipfilet in plaats van biefstuk en vervang de peultjes door reepjes paksoi.

Bron: Conimex

Terug