Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de biefstuk in 12 lange dunne repen.
Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in stukken van ca. 3 cm.
Snijd het groen in smalle ringetjes.
Snijd de puntjes van de peultjes.
Rijg eerst 2 stukjes lente-ui dwars aan de spiesjes, dan een vleesreep (als een harmonica) dan weer 2 stukjes
lente-ui en als laatste weer een vleesreep.
Bestrijk ze aan beide kanten met olie en bestrooi met peper.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de peultjes 3 minuten.
Voeg de rijst en ¾ van de woksaus toe en warm goed door.
Schep ¾ van de lente-uienringetjes erdoor.
Verhit ondertussen een grillpan of grill en gril de spiesjes om en om 3 minuten.
Bestrijk de spiesjes met de rest van de woksaus.
Verdeel de teriyaki wokrijst met peultjes over 2 grote kommen of borden, leg de biefstukspiesjes erop en
strooi de rest van de lente-uienringetjes erover.
Op tafel
Geef er als lekker knapperige smaakmaker kroepoek cassave bij.
Lekker anders kan ook
Gebruik kipfilet in plaats van biefstuk en vervang de peultjes door reepjes paksoi.