Beef sukiyaki met ananas en peultjessalade

beef_sukiyaki (2K)

  • 1 pak Conimex Beef Sukiyaki (maaltijdpakket)
  • wokolie
  • 300 g biefstukreepjes
  • 300 g peultjes
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 6 lente-uitjes
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sojasaus

Meng de marinademix (uit het pak) in een kom met 2 eetlepels olie.
Schep de biefstukreepjes erdoor.
10 minuten laten marineren.
Kook de rijst (uit het pak) in 15 minuten gaar.
Afgieten.
Kook de peultjes in ca. 5 minuten beetgaar.
Afgieten en koud spoelen.
Laat ondertussen de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
Meng het citroensap, 6 eetlepels olie, de sojasaus en naar smaak 1 of 2 eetlepels van het opgevangen ananasvocht in een ruime schaal met de peultjes en de lente-uitjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de biefstukreepjes 3 minuten.
Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het pak) toe.
Breng al roerend aan de kook.
Voeg de Mirin (uit het pak) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
Verdeel de rijst over 2 - 3 borden en schep de sukiyaki ernaast.
Geef de salade erbij.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes en sambal oelek op tafel.

Lekker anders kan ook
Voeg een in reepjes gesneden paprika toe aan de salade.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Kokoscoupe met ijs, sinaasappel en kokossaus toe.

Bron: Conimex

Terug