Paksoi met citroensaus en ketjapvlees

paksoi_citroensaus (3K)

  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • wokolie
  • 400 g vleesreepjes
  • 1 pak (250 g) Chinese eiermie
  • 2 paksoi
  • 1 citroen
  • ½ rode peper
  • 3 eetl. ketjap manis

Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
Voeg vleesreepjes toe.
Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuten.
Wok de paksoi 2 minuten mee.
Voeg 35 cl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Laat een paar minuten pruttelen.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Bestrooi met citroenrasp.
Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de ketjap toe en warm goed door.
Schep de mie, het vlees en paksoi op 4 borden.

Bron: Conimex

Terug