Gewokte babi kecapnoedels met bamboescheuten

babi_ketjapnoedels (2K)

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • ½ zak (125 g) woknoedels
  • 300 g vleesreepjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi kecap
  • wokolie
  • 1 blikje (225 g) bamboescheuten
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 theel. sambal oelek
  • ¼ zakje Conimex Kroepoek Bali

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de vleesreepjes met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
Laat de bamboescheuten uitlekken.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 5 minuten.
Voeg de vleesreepjes, de bamboescheuten en de sambal toe en wok nog 2 minuten.
Voeg de noedels toe en warm het geheel goed door.
Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 30 cl water en de sausmix (uit het pakje).
Breng de saus al roerende aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken.
Schep de gewokte babi kecapnoedels op 4 borden, leg er wat kroepoek bij en serveer de saus er apart bij.

Op tafel
Lekker met friszure acar taugé .

Lekker anders kan ook
Voeg aan de saus een fijngesneden lente-uitje en wat fijngehakte koriander toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet mèt toe.

Bron: Conimex

Terug