vegetarisch
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
Maak de preien schoon, snij ze in ringen, was deze en laat ze uitlekken.
Maak de wortel schoon en snij deze in dunne plakjes.
Maak de savooiekool schoon, snij hem in dunne reepjes,
was deze en laat ze uitlekken.
Was de taugé en laat deze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook eventjes.
Voeg dan de wortel, kool, prei en gemberpoeder toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg dan de bouillon, sojasaus, peper en zout toe, breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Roer de maizena met een beetje water tot een papje en roer dit door het groentemengsel.
Schep dan de taugé erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten koken.
Lekker met rijst.
Bron: Keukentips
Gepubliceerd door: De Wassende Maan
|
|
Kook de groenten in weinig water gaar (ze moeten knapperig blijven).
Fruit de fijngesneden ui in de olie.
Voeg de kippenbouillontablet, peper, kecap, gemberpoeder, (de sherry) en het uitgebakken spek toe.
Alles even opbakken.
Voeg de uitgelekte groenten toe en bak ze even mee.
Voeg het vlees en het vocht toe.
Licht binden.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Snij de kip of varkensvlees in dunne plakjes, de champignons, ui, in plakjes, knoflook fijn hakken, peper met of zonder zaadjes in dunne rondjes, wortel, komkommer zonder zaad in halve maantjes, prei in ruitjes, paprika in reepjes, bamboescheuten uitlaten lekken, taugé met gekookt water overgieten en ook laten uitlekken.
Bak de kip of varkensvlees in de olie 4 à 5 minuten
Dan uit de pan scheppen en in de zelfde pan de ui, pepertje, knoflook 2 à 3 minuten bakken.
Voeg dan de wortel, paprika, champignons, komkommer, bamboescheuten er bij, en roerbak tot de groente beet gaar zijn.
Dan de kip of varkensvlees er bij doen, sojasaus en oestersaus en de bouillon er bij en nog even door warmen.
Als je de saus te dun vindt, dan kan je het binden met de maizena in een beetje water oplossen en in saus doen.
Alles nog goed doorroeren tot het gaat binden als laatste de taugé er bij doen
Proef of er nog zout of peper bij moet.
Serveren met witte rijst