Chinese vleesplakjes met zoetzure wokgroenten

chinese_vleesplakjes (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 600 g Chinese roerbakgroenten
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Chinese Sweet & Sour
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd het vlees in dunne plakjes.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Meng het vlees met de knoflook, een scheutje olie, wat zout en (royaal versgemalen zwarte) peper.
Verhit een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees aan beide kanten in ca. 5 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees) gaar en goudbruin.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 4 minuten.
Voeg de woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de zoetzure groenten ernaast en bestrooi met de koriander.
Geef de Chinese vleesplakjes erbij en bestrooi op het laatst met nog wat (versgemalen zwarte) peper.

Op tafel
Zet knapperige gebakken uitjes op tafel.

Lekker anders kan ook
Voor echte liefhebbers van knoflook kunnen in plaats van 2 teentjes, 5 teentjes knoflook worden gebruikt.
Pel en snijd ze in de lengte in vieren en bak ze verder gewoon mee met de vleesplakjes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug