Kecap saus

(Ketjap saus)

  • half kopje pindaolie
  • half of meer flesje kecap manis, (zoete sojasaus, 25 cl)
  • kop water
  • kwart schijfje gula jawa, (Javaanse suiker)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 flinke ui
  • 2 rode lomboks, (Spaanse peper)
  • 2 daun jeruk purut, (citroenblad)
  • 1 eetlepel rijstazijn

Verhit de olie in een steelpan.
Fruit de gesnipperde ui, de knoflook en de lomboks.
De ui licht bruin laten worden.
Voeg dan de kecap toe laat heet worden en dan het water.
Voeg de gula djawa, de rijstazijn en de blaadjes jeruk purut toe.
Laat de saus voorzichtig een weinig inkoken.
Voor het opdienen van de sateh, de een gedeelte van de saus hierover gieten en de rest van de saus in een sauskom op tafel zetten.

Dit is naar mijn mening en die van Kokkie Truus de lekkerste saus bij sateh.

Jan Besar

Terug